album
pop

Beraadgeslagen

Altijd Bewust Bewegen

W.E.R.F./NEWS

‘Altijd bewust bewegen / Sta er eens bij stil!’ Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, STADT) in optima forma. Spitsvondige logica. De titelsong van het tweede album van BeraadGeslagen had ook op zijn Nederlandstalige solodebuut Fulco gepast.

Als enige. De rest is anders, instrumentaal, gemaakt samen met drummer Lander Gyselinck (STUFF., LAB Trio). Twee onverzadigbare muzikanten uit Gent die soms elkaar opzoeken als er ergens een gaatje in hun agenda’s prijkt om dan naar hartenlust te gaan experimenteren, componeren en improviseren. Alles vrijheid blijheid, met slechts toetsen, drums, veel effecten en soms een beetje zang.

Je mag het funk, camp, pop, elektronische psychedelica of toekomstjazz noemen. Waan je in een duizeldorp in Rockvrij Europa waar het heerlijk dansen of struikelen is. Dat eerste is een reden om de band live te gaan bekijken. Wie denkt dat de heren nichemuziek maken, komt bedrogen uit.

Ze bouwen een eiland vol elektronica en drums midden in een zaal of festivaltent en eenmaal warm gedraaid, gaat het dak er geheid af. Nog een Beweegreden om daar met Franse Vaart heen te gaan? Dat vet funky Franse Vaart is ideaal om bewust bewegend en rijkelijk zwetend de nacht mee in te gaan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden
in memoriam

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden

Als zanger, liedjesschrijver en tekstdichter van The Pogues loodste Shane MacGowan de Ierse muziektraditie richting 21ste eeuw ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Voor The Prodigy is Keith Flint onvervangbaar, maar niet onmisbaar
concert
the prodigy

Voor The Prodigy is Keith Flint onvervangbaar, maar niet onmisbaar

Tegenover het enorme podium van de Ziggo Dome werpt een reusachtige pop een schaduw over het publiek. Dat gigantische decorstuk ...

Recensie: Beraadgeslagen - Altijd Bewust Bewegen (album) | OOR