album
EMOPOP

MATRANGA, JONAH

And

ARCTIC RODEO/BERTUS

Vroeger was Jonah Matranga een held. De 38-jarige Matranga was frontman van het vermaarde Far, een van de moeder aller emobands. Nadat die band in 1999 stopte, werkte hij mee aan nummers van uiteenlopende artiesten als Deftones, Thursday en rapper Lupe Fiasco en begint hij bovendien een nieuwe band . . .

Veel akoestische gitaren, piano’s en zacht drumwerk dus. Om dan een heel album te kunnen boeien moet je van goeden huize komen, verveling ligt immers op de loer. Maar Matranga is geen Damien Rice en het emogeneuzel over relatieproblemen en ander hartzeer levert maar een paar goede songs op. Not About A Girl Or Place bijvoorbeeld, daar zit tenminste wat venijn in. Juist daardoor lijkt het weer enorm op Jimmy Eat World, maar dat moet dan maar. Voor de rest tokkelt Matranga zich een weg door zijn inwisselbare klaagzangen. In zijn biografie meldt hij dat hij er trots op is dat hij een inspiratiebron is geweest voor veel posthardcore- en antimacho rockbands, maar dat hij niets heeft met de ‘McEmo’ van vandaag de dag. Jammer dat hij zelf zo’n zouteloze hap-slik-weg-plaat heeft gemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: MATRANGA, JONAH - And (album) | OOR