album
Hiphop

De La Soul

And The Anonymous Nobody

Van de te vaak gebruikte metaforen in muziekrecensies is die van ‘de weg’ een topper. Verkeerde weg, andere weg, doodlopende weg. Je kunt nogal wat inslaan als muzikant en anders wel buiten de gebaande paden gaan. Op het pad dat De La Soul bewandelt, lijken ze op een soort van . . .

And The Anonymous Nobody is een potpourri van stijlen, gasten en nummers waarbij De La Soul zoals we ze sinds 1989 kennen grotendeels op de achtergrond blijft. De twaalf gasten op de zeventien nummers bepalen ieder voor zich de sfeer. Lord Intended met Justin Hawkins is The Darkness op hiphop, 2 Chainz trekt De La Soul op Whoodeeni de hedendaagse hiphop in, Greyhounds met Usher is r&b-pop, Drawn is vooral Little Dragon met op het einde wat De La Soul en de beste bijdrage is van David Byrne op Snoopies. Jammer dat ze juist daar wat lomp in knippen. In geheel eigen nummers als Royalty Capes en Nosed Up blijven ze prima overeind en vallen vooral de fijne jazzsamples op. Het is 2016, dus we gaan niet mopperen dat ieder zich aan zijn eigen stijl moet houden, maar wat De La Soul precies wil wordt niet duidelijk op dit album. Er staan prima nummers op, maar wij raakten een beetje de weg kwijt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: De La Soul - And The Anonymous Nobody (album) | OOR