indie

Drahla

Angeltape

CAPTURED TRACKS/KONKURRENT

Dit tweede album van Drahla uit Leeds begint met een anarchistische saxpartij van dik veertig seconden – ik ken mensen die nu al afhaken. Er volgen vier boeiende en dynamische artrockminuten die frontvrouw Luciel Brown onderkoeld aan elkaar praatzingt, een beetje als Dry Cleanings Florence Shaw die een paar zanglessen heeft genomen.

Drahla kun je met gemak onder het kopje ‘postpunk’ kwijt, maar maakt ook gebruik van vrije no wave-songvormen met verschillende secties. De band debuteerde in 2019 met Useless en sindsdien bleef het lang stil. De bio rept van een uitdagende periode waar Angeltape het verslag van zou zijn. Het oorspronkelijke trio is aangevuld met extra gitarist Ewan Barr, wat voor een wat voller geluid zorgt. Saxofonist Chris Duffin was nooit een officieel bandlid, maar drukt wederom flink zijn stempel.

De meeste songs worden voortgestuwd door sterke baspartijen en lopen redelijk rechtdoor, totdat ze linksaf slaan. Typische postpunkkwalificaties als hoekig of nerveus kun je bij Drahla weinig kwijt. Ontoegankelijk zijn ze niet, maar enigszins abstract klinken ze vaak wel, mede door de wat ongrijpbare teksten van Brown. Het overtuigendst zijn alles-in-één-stukken als Under The Glass, Second Rhythm en Grief In Phantasia, waarin noisy gitaren, bas, drums en sax samen een broeierig anarchistisch vuurtje opstoken, dat live vermoedelijk pas echt tot leven komt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Drahla - Angeltape