album
Indie

Mac Demarco

Another One

CAPTURED TRACKS/KONKURRENT

In de categorie ‘gewoon, omdat het kan’ kwam Mac DeMarco onlangs op de proppen met Some Other Ones, een gratis te downloaden instrumentale ‘BBQ soundtrack’. De barbecue die hij gaf, was ter ere van de lancering van zijn geheel zelf opgenomen derde album, de mini-lp Another One. De ene plaat maken om de andere te promoten, het tekent de Canadees, die doorgaans lekker doet waar hij zelf zin in heeft.

Dat hij ook een gevoelige kant heeft, was al te horen op zijn vorige album Salad Days. Die verkent hij verder op Another One, een plaat die gaat over de liefde in verschillende gedaanten, maar vooral die van het mislukte soort. Van het klassieke gebroken hart via de vernederde minnaar naar de onbeantwoorde liefde. Zo zingt een haast verslagen klinkende DeMarco in A Heart Like Hers: ‘Look at what has become of poor old me / Tried so hard to believe in something that will never be’. Nog steeds is DeMarco in staat om pijn te wikkelen in bedrieglijk opgeruimd klinkende nummers, maar de onbezorgde feel is er wel van af. Want hoewel het relaxtheidsgehalte in de liedjes onverminderd hoog is, hebben ze ditmaal veelal een nostalgische, zelfs weemoedige sfeer. Het is spijtig dat Another One zo kort is, want o, wat zijn het 23 hele fijne minuten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Mac Demarco - Another One (album) | OOR