album
Rock

The Libertines

Anthems For Doomed Youth

VIRGIN/UNIVERSAL

En toen waren de likely lads na elf jaar écht terug, met het officiële derde album Anthems For Doomed Youth. Begin 2015 opgenomen in Thailand, waar Pete Doherty in de afkickkliniek zat. Hij mag nog wel drinken, getuige de video bij eerste single Gunga Din, waarin de boys . . .

Glasgow Coma Scale Blues is er ook zo een: ‘The only thing that kept us apart was your cold and lonely heart’. Die hoogtepunten doen de truc wel, ze zijn ouder en een beetje wijzer, maar nog steeds The Libertines. Wat minder goed uitpakt, zijn de pogingen om daadwerkelijk ambitieuze pop-anthems te maken, zoals de slappe titelsong en The Milkmans Horse. Het fraaie Iceman komt het dichtst bij een klassieke Britpopsong in de traditie van The Kinks. De keuze voor producer Jake Gosling was controversieel, want hij is de man achter One Direction en Ed Sheeran. Hij trekt The Libertines uit de garage en geeft ze een toegankelijk geluid mee. Het echte gif is uit de band en punkuitspattingen zijn er niet meer. Anthems For Doomed Youth zwalkt heen en weer tussen memorabele songs en slappe hap. Zoveel is er dus eigenlijk niet veranderd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: The Libertines - Anthems For Doomed Youth (album) | OOR