album
Hiphop

Danny Brown

Atrocity Exhibition

WARP/V2

Warp en rap, ze doen het niet vaak, maar als ze het doen, dan doen ze het ook goed. Het label heeft er goed aan gedaan om Danny Brown binnen te hengelen. De man met het scheve gebit is een van de meest bijzondere rappers van deze tijd.

Hij is zo inventief en origineel dat je al snel terugdenkt aan de hoogtijdagen van Kool Keith en zijn alter ego Dr. Octagon. Brown wordt op Atrocity Exhibition bijgestaan door vaste producer Paul White, maar ook Evian Christ en The Alchemist leveren muziek voor de maffe, originele en in razend tempo gebrachte teksten van Brown. Zijn derde album is een storm die al je aandacht opeist. Het is niet bepaald muziek die je even opzet tijdens het doen van de administratie of als achtergrondgeluid als er bezoek is. Want mijn god, wat gaat het soms tekeer op Atrocity Exhibition. Dan heeft ie ook nog, op een nummer als Really Doe, het leuke groepje gasten Kendrick Lamar, Earl Sweatshirt en Ab-Soul ingeschakeld. Ook Kelela laat van zich horen, terwijl B-Real zijn lobbywerk voor cannabis met verve vervult. Let wel even op de bijsluiter: neem het album in één keer tot je en ruim wat tijd in om daarna uitgeteld in een prikkelarme omgeving op de grond te liggen en te bedenken wat je is overkomen. Het is de vraag of er dit jaar nog iets originelers in dit genre wordt gemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...