album
Hiphop

Danny Brown

Atrocity Exhibition

WARP/V2

Warp en rap, ze doen het niet vaak, maar als ze het doen, dan doen ze het ook goed. Het label heeft er goed aan gedaan om Danny Brown binnen te hengelen. De man met het scheve gebit is een van de meest bijzondere rappers van deze tijd . . .

Hij is zo inventief en origineel dat je al snel terugdenkt aan de hoogtijdagen van Kool Keith en zijn alter ego Dr. Octagon. Brown wordt op Atrocity Exhibition bijgestaan door vaste producer Paul White, maar ook Evian Christ en The Alchemist leveren muziek voor de maffe, originele en in razend tempo gebrachte teksten van Brown. Zijn derde album is een storm die al je aandacht opeist. Het is niet bepaald muziek die je even opzet tijdens het doen van de administratie of als achtergrondgeluid als er bezoek is. Want mijn god, wat gaat het soms tekeer op Atrocity Exhibition. Dan heeft ie ook nog, op een nummer als Really Doe, het leuke groepje gasten Kendrick Lamar, Earl Sweatshirt en Ab-Soul ingeschakeld. Ook Kelela laat van zich horen, terwijl B-Real zijn lobbywerk voor cannabis met verve vervult. Let wel even op de bijsluiter: neem het album in één keer tot je en ruim wat tijd in om daarna uitgeteld in een prikkelarme omgeving op de grond te liggen en te bedenken wat je is overkomen. Het is de vraag of er dit jaar nog iets originelers in dit genre wordt gemaakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Danny Brown - Atrocity Exhibition (album) | OOR