album
dance

Au Suisse

Au Suisse

CITY SLANG/KONKURRENT

Kijk, hier hebben we twee leuke namen die jarenlang onder de radar van de wereldwijde dansvloeren wisten te blijven. De Amerikaanse technoproducer Morgan Geist bracht zijn laatste album in 2008 uit, terwijl de zuivere kopstem van zanger Kelley Polar sinds 2004 geen plaat meer haalde. Voor zover ik kon nagaan, althans.

Maar nu is er Au Suisse, een even tof als pretentieloos danceproject van de New Yorkers, waarop ze uitgebeende discobeats met lenige, in galm gedoopte zanglijnen combineren. Met fantastisch resultaat. Dat er hand- en spandiensten werden verleend door Caribou’s Dan Snaith en Junior Boys-zanger Greenspan is natuurlijk een aanbeveling. Met die laatste groep deelt Au Suisse de verbluffende eenvoud qua composities. Terwijl je bij melancholieke liedjes als GC en Eely ook weer zin krijgt in The Whitest Boy Alive. Mooi is ook de ode aan de vergeten Italodiscoheld Savage in het gelijknamige slow motion disconummer, compleet met slepende Linn-drums. Na afloop blijft er wel één belangrijke vraag kleven: jongens, waar waren jullie al die tijd?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Au Suisse - Au Suisse (album) | OOR