album
Pop

Baio

Man Of The World

GLASSNOTE/CAROLINE/UNIVERSAL

Terwijl Vampire Weekend naar verluidt alweer de studio is ingedoken om te werken aan hun nieuwe album, geeft bassist Chris Baio het soloproject dat zijn naam draagt een vervolg. Het overlijden van Baio’s grote held David Bowie, de Brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de VS bezorgden de in Londen residerende Amerikaan een diepgeworteld gevoel van angst en vervreemding.

Het werd de drijfveer om de nummers voor Man Of The World te schrijven. Zijn angst verwoordt hij helder in Shame In My Name: ‘I’m having trouble eating and I’ve barely slept a night / I know I’m deeply privileged to be losing just my mind’. In DANGEROUE ANAMAL stelt hij zijn eigen hypocrisie aan de kaak; ondanks zijn zorgen om het milieu eet hij wel vlees en tourt hij de wereld rond. Hoop voelt hij ook, door contact met gelijkgestemden. Die komt tot uiting in de muziek, want in tegenstelling tot zijn teksten is die uptempo en soms zelfs vrolijk te noemen. Het album is in die zin veel coherenter dan debuutplaat The Names. Geen housetracks meer, maar een mengeling van electro en pop, waarin de invloed van Vampire Weekend (The Key Is Under The Mat) en – verrassend – The The (Out Of Tune, Sensitive Guy) te horen is. Baio levert met Man Of The World een sterke, ouderwets geëngageerde plaat af.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...