album
Dance

Fat Freddy's Drop

Bays

THE DROP/V2

Nieuw-Zeelands beste exportproduct liet het afgelopen zomer plotseling afweten. Liever dan op Down The Rabbit Hole te spelen, gaven de tegenvoeters er de voorkeur aan om in hoofdstad Wellington hun vierde studioalbum Bays af te ronden. Opvallend, want sinds het bejubelde debuut Based On A True Story (2005) kregen . . .

Geen testritten dus ditmaal, hetgeen zou kunnen verklaren waarom Bays op een aantal onderdelen afwijkt van het inmiddels klassieke Fat Freddy’s Drop-geluid. Elektronischer dan voorheen, alsof Joe Dukie, Dallas Tamaira en co de magie van goede nachtclubs hebben ontdekt. ‘Living in a fantasy’, klinkt het op het hypnotiserende dubdancenummer Wheels, terwijl de blazerssectie even drank aan het halen is. Ook de stompende vierkwarts op het bijna elf minuten durende Cortina Motors lonkt nadrukkelijk naar de dansvloer. Op andere momenten klinkt de fusie van warme soul, reggaedub en pop als vanouds, met Tamaira’s gloeiende zangstem als belangrijke troef. Het Nieuw-Zeelandse gezelschap slaat op Bays nieuwe wegen in zonder de oude fans al te zeer voor het hoofd te stoten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Fat Freddy's Drop - Bays (album) | OOR