pop

Porcelain id

Bibi:1

UNDAY/NEWS

Hoog inzetten – ik hou er wel van. Gewoon op voorhand durven zeggen wat het plan is: een album dat zich situeert tussen Nick Cave & The Bad Seeds en Yeezus van Kanye West. Welnu, Hubert Tuyishime (hen/hun) is natuurlijk nog geen Nick Cave, partner in crime Youniss Ahamad heeft er productioneel inderdaad iets bijzonders van gemaakt.

In een notendop? Op zijn negende kwam Tuyishime (23) van Rwanda naar België. Een mix van klassieke pop en elektronische lo-fi werd het vehikel voor de vaak uiterst breekbaar opererende singer-songwriter annex muzikale kameleon. Vergeet het eerste werk, de liedjes in het Nederlands. Porcelain id bezit brede muzikale interesses, een creatieve geest en elastieken stembanden. Melancholie is nooit ver weg, ook niet in deze nieuwe, louter Engelstalige hoofdstukken in het leven van de naar de grote stad verhuisde, nieuwe prikkels absorberende kunstenaar. In klein gehouden songs klinkt het intieme, breekbare en onzekere van het alleenstaande individu in die drukke, onoverzichtelijke grotemensenwereld nog steeds door. Autobiografische intimiteit. Daar waar de creatieve geest – in samenwerking met Ahamad – een vlucht neemt, horen we gewaagde vervormingen en noisy uitingen, die vorm geven aan de met de borst vooruit geuite stoerheid van dit grootse talent. Reach Me / Reaching Higher. Porcelain id is een aanwinst.

Neem nu een abonnement op OOR en ontvang Bibi:1 van Porcelain id gratis op vinyl. Kijk hier voor het aanbod. In de nieuwe OOR maken we kennis met Porcelain id: bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters rocken met dubbele emotionele lading op Rock Werchter
rock werchter
foo fighters

Foo Fighters rocken met dubbele emotionele lading op Rock Werchter

'Are you ready?, schreeuwt Dave Grohl in de microfoon voor een overvolle festivalweide. 'Yeaaah!' is het overweldigende antwoord. En of ...
Rock Werchter maakt scherpe keuzes, maar uiteindelijk wint de nostalgie
rock werchter
rock werchter

Rock Werchter maakt scherpe keuzes, maar uiteindelijk wint de nostalgie

Het zand is uit de schoenen geschud, de doortocht naar Nederland gemaakt: Rock Werchter zit er weer op. We renden ...
Waar was iedereen tijdens The National op Down The Rabbit Hole?
down the rabbit hole
the national

Waar was iedereen tijdens The National op Down The Rabbit Hole?

Sinds de coronaperiode is de discussie over drugsgebruik op festivals opgelaaid: zowel op Best Kept Secret als dit weekend heeft ...

Recensie: Porcelain id - Bibi:1