album
rock

Black Rebel Motorcycle Club

Wrong Creatures

ABSTRACT DRAGON/PIAS

Ik ben ooit een paar maanden fan geweest van Black Rebel Motorcycle Club. Dat was ten tijde van hun debuutalbum B.R.M.C. uit 2001. Samen met bands als The Strokes en The White Stripes zorgden ze voor een korte opleving van rockmuziek die al snel weer uitdoofde. Whatever Happened To My Rock ‘N’ Roll? – dat voelde ik ook wel.

Daarna vond ik het al snel een karikaturale band worden, die je vooral associeerde met zwarte kleding, leren jasjes en zonnebrillen, allemaal zaken waar na de Ramones eigenlijk niemand meer mee weg kwam. Maar ondanks interne ellende (producer Michael Been – vader van bassist Robert Levon – overleed plotseling, drumster Leah Shapiro onderging een zware hersenoperatie) bestaan ze nog steeds en toeren ze onvermoeibaar door. Dit achtste album is het eerste sinds Specter At The Feast uit 2013. Dat ontvouwt zich na het bezwerende intro DFF als een typische maar vitale BRMC-plaat met bluesy shoegazerockstampers, een paar galmende ballades, wat langere psychedelische stukken in het middengedeelte en de epische uitsmijter All Rise. Het is allemaal nogal groots en meeslepend opgezet. Als ze het wat kleiner houden, zoals in het onderkoeld rockende Spook en rustpunt Haunt, ben ik weer een beetje fan. Al met al is dit gewoon een rockplaat volgens het boekje, met genoeg nieuwe munitie om on the road te blijven. Al gaan ze de rock & roll allang niet meer redden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures (album) | OOR