album
indie

Bleached

Don't You Think You've Had Enough?

SECRETLY CANADIAN/KONKURRENT

Je kunt Bleached moelijk verwijten stil te staan. De sixtiespop-meets-seventiespunk van hun debuut kreeg een paar jaar geleden gezelschap van op Nirvana geënte, grofkorrelige gitaarmuren die bassist Micayla Grace met zich meebracht. Met haar vertrek verdween ook die invloed weer.

De zusjes Clavin vulden het gat met alles wat los en vast zit. De discofunk van Chic en Kool & The Gang bijvoorbeeld. Het is moeilijk te geloven dat Hard To Kill en Kiss You Goodbye van dezelfde makers zijn als de eerste twee Bleached-platen. De schurende gitaren zijn op andere nummers nog wel aanwezig, maar beduidend verder naar de achtergrond verdrongen, terwijl de heldere vocalen voor in de mix liggen. Het is het eerste album dat de band in nuchtere toestand schreef. Misschien dat het daarom zo opgeruimd klinkt. Zolang het gangmakers als Daydream oplevert, vind ik het prima, maar het gros van de nieuwe songs is een stuk gezapiger. Ik heb het idee dat ik Heartbeat Away en Rebound City al duizend keer op festivals gehoord heb, meestal aan het begin van de middag, wanneer die meelijwekkende artiesten optreden die niemand wil zien maar die wegens contractclausules en politieke spelletjes toch een plaatsje moesten krijgen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Bleached - Don't You Think You've Had Enough? (album) | OOR