album
PUNKROCK

BAMBIX

Bleeding In A Box

GO KART/BERTUS

In Brazilië verkopen ze zalen van boven de duizend man met gemak uit en Duitsland ligt al jaren aan hun voeten. In Oost-Europa gaat het ook goed en in Nederland... Tja, daar wil het maar niet lukken. Het is al jaren het lot van Bambix en veel verandering zal . . .

Zoals bij elke Bambix-plaat is het bij het eerste nummer even wennen aan de krachtige, vrij zware stem van zangeres/gitariste Wick. Eenmaal gewend aan deze stoere vrouw kom je erachter dat haar stem perfect past bij de sound van de band. Die sound is wel wat braaf, wat vooral komt door de nogal gladde productie. Dat had best wat smeriger gemogen voor een punkband! Ondanks dat blijft Bambix omgeven door de geur van kraakpanden, hanenkammen en lauw bier. De nummers zijn ongecompliceerd – ‘I want a big big bottle of beer’ – en simpel. Maar negen van de tien keer wel doeltreffend. Tyra Banks gaat over de dode hond van Wick, die toevallig dezelfde naam had als het voormalig supermodel. Bleeding In A Box staat vol met nummers over klein persoonlijk leed. Een verbroken relatie, gebrek aan tolerantie en de hypocriete mensen op deze wereld. Bambix weet het ongedwongen vrijbuiterleven goed op plaat te vangen. En ach, als je veelvuldig in het warme Zuid-Amerika mag spelen, wie denkt er dan nog aan dat koude, kille Nederland?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: BAMBIX - Bleeding In A Box (album) | OOR