album
Pop

TORI AMOS

Boys For Pele - 20th Anniversary Deluxe Edition

ATLANTIC/RHINO/WARNER

Nadat Little Earthquakes en Under The Pink vorig jaar al met extra tracks en in luxe verpakking uitkwamen, landde dit najaar – precies op tijd voor de feestdagen – ook Tori Amos’ derde plaat opnieuw in de schappen. Boys For Pele kwam oorspronkelijk twintig jaar geleden uit, in wat later de meest vruchtbare periode van Amos’ carrière zou blijken. Rond de veertig nummers nam de Amerikaanse zangeres voor het album op, maar slechts de helft zou de uiteindelijk tracklist halen.

Deze luxe reissue biedt helaas geen compleet overzicht van de Boys For Pele-sessies. Liedjes als Cooling en Never Seen Blue, die ooit wél op b-kantjes van singles verschenen, ontbreken en laten ruimte voor demo’s, dansbare remixen en liveopnames. Vooral de remixen klinken hopeloos gedateerd, met als dieptepunt de Star Trunk Funkin’ Mix van Professional Widow door Armand van Helden. Zelfs de grootste Amos-fans en -verzamelaars zullen er nog weinig naar luisteren. De geremasterde versie van het oorspronkelijke album op het eerste schijfje klinkt prima, maar Boys For Pele klonk eigenlijk nooit slecht en is door de jaren heen ook al meermaals in opgepoetste vorm opnieuw uitgebracht. Een typische kerstrelease dus, waaraan je buiten deze tijd van het jaar je zuurverdiende centen niet zou uitgeven.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...