album
punk

Spanish Love Songs

Brave Faces Etc.

PURE NOISE

Met Brave Faces Everyone maakte Spanish Love Songs in 2020 een van de allerbeste punkplaten van de afgelopen jaren. Een plaat die overloopt van zwartgalligheid, maar dankzij de opbeurende melodieën toch lichtvoetig blijft. Twee jaar later giet het vijftal het album in een nieuw sausje. Op Brave Faces Etc. dezelfde tien nummers, in dezelfde volgorde, maar in andere, vaak uitgeklede versies.

Ergens is dat een zwaktebod, maar het zorgt er wel voor dat de teksten van frontman Dylan Slocum nog meer centraal staan. En extra hard binnenkomen. Openingsline in eerste track Routine Pain bijvoorbeeld: ‘On any given day, I’m a 6 of 10’, een citaat uit het laatste interview van Frightened Rabbit-zanger Scott Hutchison. Grijpt je meteen bij de keel. Ook in Generation Lost werkt de simpele benadering. Zodra de band met synths gaat spelen, zoals in Optimism (As A Radical Life Choice), is het even slikken, ook omdat de stem van Slocum een niet bijzonder prettig sausje heeft gekregen. En, eerlijk is eerlijk, ook een track als Dolores – met extra bombast – is niet beter dan het origineel. Ach, eigenlijk is deze recensie vooral bedoeld om iedereen die Spanish Love Songs nog niet kent te overtuigen de originele plaat eens te gaan checken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Spanish Love Songs - Brave Faces Etc. (album) | OOR