album
pop

Brittany Howard

Jaime

COLUMBIA/SONY MUSIC

Onder de naam Thunderbitch ging Alabama Shakes-frontvrouw Brittany Howard al een keer eerder solo. Haar bedoelingen waren toen duidelijk. I Just Wanna Rock And Roll heette een van de weinig subtiele liedjes. Als Thunderbitch kon Howard, anders dan bij Alabama Shakes, echt lekker losgaan. Nu is er wéér een soloplaat van de Amerikaanse zangeres, Jaime genaamd.

Hoewel het een beetje overbodig lijkt om albums onder zoveel verschillende namen uit te brengen, verschilt dit officiële debuut van Brittany Howard als soloartiest genoeg van haar eerdere projecten om daar niet teveel over te mopperen. De liedjes op Jaime bevatten iets van de soul van Alabama Shakes, maar geven je met hun ingetogen popbeats en subtiele dancegeluiden toch een heel ander gevoel. Ook past Howard in de meeste nummers stemvervormingsapparatuur en andere vocale trucage toe. Jaime klinkt bovenal een heel stuk eenzamer dan Howards andere muzikale outlets. Ze gaat op de gevoelige toer in prachtige kleine liedjes als Georgia en Short And Sweet, en in afsluiter Run To Me volgt ze de grote, wiebelende synthlijnen één-op-één met haar stem, waardoor ze stomdronken of anderzijds de weg kwijt lijkt te zijn. Zo kwetsbaar hoorden we deze vocale krachtpatser nog nooit.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Brittany Howard - Jaime (album) | OOR