album
Rock

Car Seat Headrest

Making A Door Less Open

MATADOR/BEGGARS

Making A Door Less Open is een merkwaardige titel voor een album waarop Car Seat Headrest alle deuren wijd open heeft gezet en alle ramen ook. De vrije geest zal waaien. Het ensemble van zanger, multi-instrumentalist en songschrijver Will Toledo uit Seattle is nadrukkelijk een nieuwe fase in zijn ruim tienjarige bestaan ingegaan. Car Seat Headrest maakte een overweldigende start. Vanaf 2010 verschenen er in vijf jaar tien DIY-platen. Daarna bracht het label Matador drie studioalbums uit, waarvan de laatste een gepimpte versie was van Twin Fantasy uit 2011.

Making A Door Less Open biedt het eerste verse materiaal sinds 2016 en zal voor gevloek zorgen in de kerk van indierockpuristen die zweerden bij killer tracks als Fill In The Blank en Destroyed By Hippie Powers.

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, album­recensies en columns van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Recensie: Car Seat Headrest - Making A Door Less Open (album) | OOR