album
hiphop

Frenna & Jonna Fraser

Championships

TOP NOTCH/NOAH’S ARK/UNIVERSAL

De hoofdrolspelers uit de Nederlandse hiphopscene verschijnen zó vaak op elkaars tracks dat de aankondiging van een duoalbum van Frenna en Jonna Fraser – twee van de grootste sterren die we hebben – nauwelijks opwinding teweegbracht. Dat heeft deels met overdaad te maken; we zijn gewoon verwend. Het ligt ook aan de wisselende kwaliteit van de samenwerkingen. Omdat het algoritme gevoed moet worden, ligt de lat niet al te hoog.

Championships herbergt ongeveer evenveel potentiële hits als suffe fillers en biedt weinig nieuws. De hiphopbingokaart is snel gevuld. Vink maar af: de gebruikelijke opschepperij over het verdiende geld, de sleetse boodschap aan de haters, een wagonlading nietszeggende statements (‘Niet iedereen heeft het beste met je voor’) en de traditionele vliegreis naar Dubai – als iedere Nederlandse rapper een boom zou planten voor elke keer dat hij naar de Emiraten vliegt, woonde de halve wereldbevolking in een bos. Wél leuk: ergens duikt een beeldende anekdote op over een dronken avond, in het muzikaal zwakke Het Is Simpel klinkt zowaar enige maatschappijkritiek en het broeierige Spooky Love (een solo van Frenna) is een sprong voorwaarts. Het gemak waarmee beide heren stijlen aan elkaar rijgen, blijft bovendien adembenemend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Recensie: Frenna & Jonna Fraser - Championships (album) | OOR