album
DANCE

µ-ZIQ

Chewed Corners

PLANET MU/KONKURRENT

Mike Paradinas heeft de zomer in z’n kop. Hij herinnert zich zijn eerste rave in een park in Londen, het was de dag dat hij voor het eerst met een meisje zoende. Het was een mooie dag, hij had zijn bril thuisgelaten. Zijn moeder had z’n paardenstaart netjes . . .

Maar het duurt tot track zeven totdat Paradinas zijn eureka-moment beleeft. Opeens weet hij weer hoe het voelde om voor de eerste keer op een wolk van liefde te dansen. Hoe zoet dat eerste pilletje smaakte. Hoe de muziek hem optilde en op die roze wolk zette. Hij vangt de herinnering perfect in Houzz 10, een nostalgische housetrack met tintelende melodielijnen, psychedelische synths en een langzaam opkomend gevoel van euforie dat blijft hangen tot Weakling Paradinas, de extatische finale. Hier staat de jonge Mike, de haren losgegooid, handen naar de hemel reikend, in trance te springen. Zo voelde dat dus, die eerste keer dat hij 808 State, Aphex Twin en andere vroege Britse acidhouse en het gloedvolle technogeluid uit Detroit hoorde. Misschien hebben de platen van Lone iets bij hem getriggerd, want die doet op Emerald Fantasy Tracks en Galaxy Garden iets soortgelijks. Skip die update, volgende keer een hele houseplaat, Mike!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: µ-ZIQ - Chewed Corners (album) | OOR