album
pop

Chvrches

Love Is Dead

VERTIGO/UNIVERSAL

Succes is een keuze, zeggen mannen met managementboeken. Loop een dagje mee met de deurwaarder en je leert dat hier geen snars van klopt. Veel bandjes zouden hun oma verkopen voor het succes dat een gemiddeld succesvolle band als het Schotse Chvrches heeft.

Nieuwe single Get Out was een favoriet op 3FM. En toch hoor je op Love is Dead niks wat je na hun eerdere albums niet zou kunnen verwachten. Die neiging om van ieder nummer een pakkend en mogelijk succesvol popnummer te maken, zit er al sinds het begin in. Op debuut The Bones Of What You Believe uit 2013 waren The Mother We Share, Lies en Recover net zo hitgevoelig. Dat producer Greg Kurstin – die bijvoorbeeld met Adele Hello schreef – de richting van het nieuwe album heeft bepaald, lijkt dan ook onwaarschijnlijk. Wat hij wel heeft gedaan is de weinige rauwe randjes van Chvrches polijsten. Misschien mag het vollere geluid ook op zijn conto worden geschreven. Het album spat uit de speakers, waarbij de stem van Lauren Mayberry (met wat extra echo) uiteraard op de voorgrond staat en de stevig gefilterde synthpopproductie vernuftig om die zang heen wordt gemixt. De band voelt zich nergens geremd om terug te grijpen op de jaren tachtig. In een duet als My Enemy zijn zelfs Cock Robin en T’Pau niet ver weg. Dat klinkt allemaal best aangenaam en is nergens saai of al te voorspelbaar. Chvrches doet iets succesvols, zonder dat ze echt heel erg met dat succes bezig lijken te zijn. Prettige synthpopnummers maken, dat lijkt het doel en dat wordt op Love Is Dead behaald.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Recensie: Chvrches - Love Is Dead (album) | OOR