album
pop

Cigarettes After Sex

Cigarettes After Sex

PARTISAN/PIAS

Mooi, dacht ik bij de eerste tonen van K., het relaxte openingsnummer van dit debuutalbum van Cigarettes After Sex. Maar toen volgde er nóg zo’n relaxt liedje en nóg zo’n relaxt liedje en na de plaat vijfmaal van begin tot eind te hebben beluisterd, kan ik de songs nog steeds niet van elkaar onderscheiden. Ze klinken allemaal hetzelfde, zowel qua instrumentatie, zang, tempo als tekstuele inhoud.

Tuurlijk, bij deze slowcoregroep moet je echt niet wezen voor iets wat ook maar een klein beetje op een ritje in een achtbaan lijkt. Maar met invloeden als Mazzy Star mag je toch best wat meer variatie van een bandgeluid verwachten. Dat gezegd hebbende, is gebrek aan variatie ook het enige wat echt stoort aan deze titelloze plaat. Puur op zichzelf zijn de liedjes die Cigarettes After Sex maakt prima in orde. Zanger Greg Gonzalez heeft een bijna bedwelmend stemgeluid, dat echt gemaakt is voor dit genre. De echoënde gitaarlijntjes, galmende synthlaagjes en stapvoetse drums van zijn vrienden bieden precies voldoende instrumentale omlijsting om die stem nog prominenter naar voren te schuiven. Overweldigend is het allemaal niet, maar wie op zoek is naar een snelle, goede slowcore-fix zal Cigarettes After Sex als zodanig kunnen waarderen.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...