album
Indie

PARKAY QUARTS

Content Nausea

ROUGH TRADE/KONKURRENT

Kijk, hier houden we wel van. Een half jaar na hun critically acclaimed derde album Sunbathing Animal komt Parquet Courts – of in ieder geval een deel van die band – met een tussendoortje onder de naam Parkay Quarts, dat in twee weken op een viersporenrecorder werd geslingerd. Wat de bedoeling van . . .

In Everyday It Starts en de titelsong dragen Andrew Savage en Austin Brown hun teksten voor als punkdichters en minimalistisch schurende tracks als The Map en Psycho Structures hadden van Suicide kunnen zijn. Het slackerende Pretty Machines klinkt als een reguliere Parquet Courts-song, maar in deze context doet het aan The Modern Lovers denken. Slide Machine van The 13th Floor Elevators en These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra worden charmant gecoverd. In het imposante sluitstuk Uncast Shadow Of A Southern Myth heeft Bob Dylan The Band ingeruild voor Pavement als begeleidingsband. Algehele sfeer van de plaat: Sonic Youths Ciccone Youth, maar dan met betere songs. Niks tussendoortje – Content Nausea had mijn jaarlijstje gehaald als ie een week eerder was binnengekomen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: PARKAY QUARTS - Content Nausea (album) | OOR