album
Punk

COOPER

Cooper

KICKING/BERTUS

Meer dan twintig jaar zitten ze al met z’n drieen in een bandje, de Haagse heren van Cooper. Hun titelloze, zesde album namen ze eigenhandig op, voor het mixen werd Bill Stevenson (drummer van Descendents, producer van o.a. Rise Against, Hot Water Music) ingeschakeld, die de vorige albums . . .

Hoor je dat er aan af? Mwah, Cooper klinkt zoals een midtempo poppunkalbum hoort te klinken. Catchy, luchtig en vooral melodieus. Zelf menen de punkers op leeftijd dat ze de blues hebben ontdekt, maar nummers als Where Do You Think I Should Go en Honey, Are You Listening At All laten toch vooral een band horen die doet waar ie goed in is: knallende rechttoe-rechtaan-poppunksongs schrijven. Weinig Social Distortion, veel Get Up Kids en Descendents. Bovenal is Cooper een plaat met een enorm poppy gevoel. Op momenten zelfs net iets too much. Geef toch eens gas, heren! Aan de andere kant: oude punkers die hijgend het geluid van vroeger proberen te evenaren, daar wordt ook niemand blij van. Inderdaad, ik doel op Black Flag. Cooper heeft gewoon weer een lekker album gemaakt. De grote doorbraak zal er ook na twintig jaar niet inzitten, maar daar zullen ze zelf nog het minste om malen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: COOPER - Cooper (album) | OOR