album
Punk

COOPER

Cooper

KICKING/BERTUS

Meer dan twintig jaar zitten ze al met z’n drieen in een bandje, de Haagse heren van Cooper. Hun titelloze, zesde album namen ze eigenhandig op, voor het mixen werd Bill Stevenson (drummer van Descendents, producer van o.a. Rise Against, Hot Water Music) ingeschakeld, die de vorige albums . . .

Hoor je dat er aan af? Mwah, Cooper klinkt zoals een midtempo poppunkalbum hoort te klinken. Catchy, luchtig en vooral melodieus. Zelf menen de punkers op leeftijd dat ze de blues hebben ontdekt, maar nummers als Where Do You Think I Should Go en Honey, Are You Listening At All laten toch vooral een band horen die doet waar ie goed in is: knallende rechttoe-rechtaan-poppunksongs schrijven. Weinig Social Distortion, veel Get Up Kids en Descendents. Bovenal is Cooper een plaat met een enorm poppy gevoel. Op momenten zelfs net iets too much. Geef toch eens gas, heren! Aan de andere kant: oude punkers die hijgend het geluid van vroeger proberen te evenaren, daar wordt ook niemand blij van. Inderdaad, ik doel op Black Flag. Cooper heeft gewoon weer een lekker album gemaakt. De grote doorbraak zal er ook na twintig jaar niet inzitten, maar daar zullen ze zelf nog het minste om malen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: COOPER - Cooper (album) | OOR