album
SINGER-SONGWRITER

Chuck Ragan

Covering Ground

SIDEONEDUMMY/SUBURBAN

Voordat we beginnen met de recensie van Covering Ground wil ik één ding duidelijk stellen: Chuck Ragan is een Held. Duidelijk? Mooi, want dit derde album van de zanger/gitarist van Hot Water Music klinkt nogal belegen. Wie zijn eerdere albums kent, weet: Chuck houdt van folk en country. Dat . . .

Centrale thema op de plaat is het leven on the road. In Right On Rain – beste nummer van het album – horen we de kwelling die altijd onderweg zijn is voor een ouder wordend punkrockicoon. Helaas wil het in de overige negen nummers maar niet spannend worden. Daar kan zelfs de hele zwik aan instrumenten (van mandoline tot accordeon en van piano tot banjo) niets aan veranderen. Covering Ground is een album waarop Ragan met een groep vrienden – onder wie Brian Fallon en Frank Turner – gezellig muziek lijkt te maken rond het kampvuur. Inderdaad, Chuck is in de kampvuurvalkuil gevallen. Jammer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: Chuck Ragan - Covering Ground (album) | OOR