album
Dance

Hudson Mohawke

Cry Sugar

WARP/V2

Suiker huilen, hoe doe je dat eigenlijk? Om een antwoord te krijgen op die vraag moeten we een retourtje Los Angeles boeken, want daar woont Hudson Mohawke tegenwoordig. Als je het persbericht mag geloven, houdt de kleurrijke Schotse beatmaker zich in zijn nieuwe zonovergoten woonplaats vooral bezig met barbecueën, yoga en spinnen. Gelukkig kruipt hij ook nog af en toe achter de machines, getuige zijn derde album voor Warp.

Gelijk maar een waarschuwing: Cry Sugar is in alles veel. Gospelkoortjes op heliumballonnen, dronken strijkkwartetten, razende raveakkoorden, alles komt in een doldriest tempo voorbij op de negentien tracks. Neem Bicstan, een gloeiendhete glowstick-rammer in de vijfde versnelling, inclusief acidgepruttel en meedogenloze kicks. Of het al even extatische Rain Shadow, waarin neonakkoorden een lichtzwaardgevecht aangaan met hotseklotsende arpeggio’s. Weg is de melancholie die de dansplaten uit zijn Glasgow-periode soms kenmerkten . Op HudMo’s derde spat het zoete, zomerse optimisme bijkans uit de groeven. Na afloop kleeft je zakdoek nog uren aan je handen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Hudson Mohawke - Cry Sugar (album) | OOR