album
hiphop

De Likt

Ctrl-Alt-Delikt

ON TRACK

Opnieuw opstarten nadat de hele bliksemse boel is vastgelopen. Jordy Dijkshoorn is ervaringsdeskundige. Het clubby titelnummer van dit derde De Likt-album – niet te verwarren met De Derde, het tweede album van de groep – verscheen kort voordat die vleermuis uit Wuhan het wereldnieuws kaapte.

Dijkshoorn had een zware tijd achter de rug. Een woordenwisseling die uitmondde in een knokpartij had hem bijna het leven gekost. Maar hij had er weer zin in: ‘Ik heb sjans, kleding, de dj en de nacht.’ Tweeënhalf jaar later kan iedere festivalganger zich met dat nummer identificeren. De draad wordt opgepakt en als je niet beter zou weten, lijkt het alsof er nooit iets gebeurd is. Dat is precies hoe De Likt de grote reset voor zich ziet. Feesten zullen we. Slechts één keer benoemt Dijkshoorn zijn ongeluk (‘Ik zat bijna in een rolstoel’), de pandemie blijft buiten beschouwing. Wat niet wil zeggen dat Ctrl-Alt-Delikt een naïeve plaat is. Ook onvoorwaardelijke blijdschap biedt ruimte voor bezinning. Dijkshoorn beseft als geen ander dat zijn geluk soms ten koste gaat van dat van anderen. Hij benoemt het, denkt erover na en concludeert dat hij zich toch het lekkerst voelt als hij de dingen doet zoals hij ze doet.

De Likt presenteert Ctrl-Alt-Delikt op 2 september in Annabel, Rotterdam als aftrap van een tournee door Nederland. Deze week werd bekend dat de band er na deze reeks shows mee stopt, lees meer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie
achtergrond

De totale overgave van Bono: een duik in zijn autobiografie

62 is nog jong, in de huidige rock & roll-wereld. Toch heeft Bono z’n memoires al voor de eeuwigheid vastgelegd ...
Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden
nieuws
fleetwood mac

Christine McVie (79) van Fleetwood Mac overleden

Christine McVie van Fleetwood Mac is op 79-jarige leeftijd overleden. De zangeres en toetseniste sloot zich in 1970 aan bij ...
Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023
nieuws

Stromae en Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023

Ook IDLES, Slowthai, Froukje, Phoenix, Romy, Sleaford Mods, Weval, Working Men's Club en The Whitest Boy Alive komen naar de ...

Recensie: De Likt - Ctrl-Alt-Delikt (album) | OOR