album
Hiphop

AKWASI

Daar Ergens

Sinds Ali B oudere Nederlandse zangers met jongere Nederlandse rappers bij elkaar heeft gebracht, hoor je nog weleens een Henny Vrienten of Stef Bos opduiken op Nederlandse hiphopalbums. Toch zal de mooiste samenwerking die je kunt bedenken er nooit komen. Bram Vermeulen is nu al tien jaar dood. Dat geeft . . .

Al blijft het de vraag hoe het zou zijn geweest als dit tweetal samen zou optreden. Allebei rauwe stemmen, beide woordkunstenaars en echte performers. Neerlands Dope zou volle zalen hebben getrokken. Ook alleen verricht Akwasi uitstekend werk. In alle nummers gebruikt hij samples, titels of teksten van Vermeulen, maar hij neemt genoeg vrijheid om zijn eigen kwaliteiten te etaleren en de leefwereld van een twintiger in 2014 te laten zien. De steun van Gerson Main, maar vooral de geweldige zangstem van ontdekking Rob Dekay laat Akwasi van een hele andere kant zien dan we kenden van Zwart Licht. Hoewel we eigenlijk principieel tegen dubbelalbums zijn, begrijpen we de keuze hier. In de twintig nummers is geen enkele sprake van verslapping. Een grootse prestatie van Akwasi en een prachtig eerbetoon aan Bram Vermeulen op een album dat een groot publiek verdient.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: AKWASI - Daar Ergens (album) | OOR