album
pop

Daniël Lohues

Daniël Lohues

ERICANA

‘Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik het weder vind.’ Wie van katholieken huize komt, kent de spreuk wel: ben je iets kwijt, roep dan Sint Antonius aan en hij zal je helpen. Daniël Lohues deed voor de lockdowns al een stapje terug en zocht vervolgens vooral rust en berusting. En ook al zijn de eindeloze vlakten van de Zuidoost-Drentse veengronden al twintig platen lang een onuitputtelijke voedingsbodem, het was de streek rond het Zuid-Franse Saint-Antonin-Noble-Val die het vuur in de singer-songwriter uit Erica weer deed ontbranden.

De middeleeuwse steden en pastorale landschappen, de sterrenhemels, de relikwieën van Sint Cecilia, heilige van de muziek, in de kathedraal van Albi – Lohues begon te schrijven en hield niet meer op tot er genoeg materiaal was voor een dubbelaar, die nu als self titled album is verschenen. Daniël Lohues is net als voorgangers Sowieso en Vlier een afwisselende, innemende, soms wat duistere (Weg, Ik Wul Niet Meer) maar bovenal sprankelende popplaat geworden. In de gebruikelijke waterval aan wereldwijsheden wemelt het weer van de reizigers en verliefden – uitgerekend twee groepen die Antonius van Padua eveneens onder zijn vleugels heeft – al schemert ook door dat de zanger het een en ander ‘aan de kop’ heeft gehad de laatste tijd. Was hij de weg misschien even kwijt, Lohues heeft zichzelf op deze plaat in ieder geval teruggevonden. Heilige Antonius wordt weer eens bedankt.

Win! Wij mogen twee vinyl-exemplaren van de nieuwe Daniël Lohues weggeven. Wil jij kans maken? Mail dan uiterlijk 8 april naar prijsvraag@oor.nl o.v.v. ‘Daniël Lohues’ en laat ons weten waarom jij deze plaat op vinyl wil hebben. We nemen contact op met de winnaars.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome
concert

Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome

Queen + Adam Lambert hadden in 2020 al met hun The Rhapsody tour in de Ziggo Dome moeten staan, maar ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

Recensie: Daniël Lohues - Daniël Lohues (album) | OOR