album
roots

Daniel Norgren

Wooh Dang

SUPERPUMA/V2

Ik versta maar weinig van wat Daniel Norgren zingt op zijn nieuwe album Wooh Dang. Maar dat maakt niet zoveel uit. De Zweedse singer-songwriter is namelijk geen brenger van belangrijke boodschappen, maar meer een soort muziekhobbyist die het leuk vindt om lekker te experimenteren met gekke instrumenten en opnametechnieken.

Voor Wooh Dang sloot Norgren zich met z’n band op in een stoffige hut ergens in de Zweedse bossen. De oude piano die daar werd aangetroffen is uiteraard op iedere song te horen. En zoals we van dit soort creatieve figuren gewend zijn, werden alle nummers ook zo primitief mogelijk op band vastgelegd. Wooh Dang is daarnaast een nogal rommelig geheel, waarop verschillende stijlen en technieken elkaar zonder goede overbrugging opvolgen. Dat heeft z’n charme, maar is ook een minpunt. Er staat serieus mooie muziek op dit album, waaronder de prachtige countrysoulballad When I Hold You In My Arms. Norgrens experimenteerdrift zorgt echter voor teveel ruwe onderbrekingen om écht in dergelijke momenten van grote schoonheid op te kunnen gaan. Het ene moment droom je nog weg bij een met gitaartjes versierde opname van natuurgeluiden (opener Blue Sky Moon), een paar minuten later ben je ineens beland op een onaantrekkelijke hillbillyverjaardag (Dandelion Time).

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Daniel Norgren - Wooh Dang (album) | OOR