album
metal

Dead Cross

Dead Cross

IPECAC/PIAS

Hallo, die komt even binnen, die plaat van Dead Cross. En ja, dat komt natuurlijk door de vocale capriolen van Mike Patton. Maar vóór Patton zich bij Dead Cross voegde, zoemde de term supergroep al rond.

Natuurlijk was dit het speeltje van Dave Lombardo (Slayer, Fantômas), maar met hulp van leden van The Locust en Retox is het meer dan alleen een hobbybandje. Dit is serieus. Er waren zelfs al shows geboekt nog voordat er een noot was opgenomen. ‘We went in headfirst’, zegt bassist Justin Pearson over de begintijd. De band nam een aantal nummers op met vocalist Gabe Serbian (The Locust, Head Wound City), maar zag deze snel vertrekken. Patton nam alle zangpartijen opnieuw op en ook al hebben we niet veel vergelijkingsmateriaal (er is wel wat livemateriaal te vinden op YouTube), trok hij de band naar een hoger plan. Denk aan het meest intense nummer van Faith No More, maar dan nog harder. Denk aan de hardste Slayer-track en dan nog iets vreemder. Denk aan het vreemdste nummer van Fantômas, maar dan nog intenser. Dat is Dead Cross. Haal diep adem en ga er headfirst in, net als Dead Cross zelf.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...