album
METALCORE

PARKWAY DRIVE

Deep Blue

EPITAPH

Soms zit je er als goedwillende popjournalist faliekant naast. Zo schreef ik Parkway Drive na de release van Horizons (2007) af als het ‘zoveelste metalcorebandje’. Maar vanaf het moment dat de plaat in de winkel lag, profileerde de Australische band zich als de absolute vaandeldrager van de metalcore . . .

Een band die met indrukwekkende liveshows zelfs de grootste scepticus om kreeg. Aan Parkway Drive nu de schone taak die indrukwekkende sound op een album te vangen. Nou, dat is gelukt. Deep Blue is een wervelwind van een plaat geworden. De vele tempowisselingen zorgen voor een aangenaam afwisselend geheel. Bovenal bestaat Deep Blue uit goede nummers, met krachtige melodieën en de voor de band zo kenmerkende breakdowns. Die breakdowns halen overigens op momenten wel het tempo eruit, zoals op Deliver Me en Karma. Aan de andere kant zijn het diezelfde breakdowns die Pressures tot het beste nummer van het album maken. Parkway Drive mag zich met Deep Blue in hetzelfde rijtje scharen als Killswitch Engage en As I Lay Dying. En dat is een hele prestatie. Jammer alleen dat de plaat afsluit met het ongeïnspireerde Set To Destroy. Tip: negeren dat nummer en de overige twaalf koesteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: PARKWAY DRIVE - Deep Blue (album) | OOR