album
METALCORE

PARKWAY DRIVE

Deep Blue

EPITAPH

Soms zit je er als goedwillende popjournalist faliekant naast. Zo schreef ik Parkway Drive na de release van Horizons (2007) af als het ‘zoveelste metalcorebandje’. Maar vanaf het moment dat de plaat in de winkel lag, profileerde de Australische band zich als de absolute vaandeldrager van de metalcore . . .

Een band die met indrukwekkende liveshows zelfs de grootste scepticus om kreeg. Aan Parkway Drive nu de schone taak die indrukwekkende sound op een album te vangen. Nou, dat is gelukt. Deep Blue is een wervelwind van een plaat geworden. De vele tempowisselingen zorgen voor een aangenaam afwisselend geheel. Bovenal bestaat Deep Blue uit goede nummers, met krachtige melodieën en de voor de band zo kenmerkende breakdowns. Die breakdowns halen overigens op momenten wel het tempo eruit, zoals op Deliver Me en Karma. Aan de andere kant zijn het diezelfde breakdowns die Pressures tot het beste nummer van het album maken. Parkway Drive mag zich met Deep Blue in hetzelfde rijtje scharen als Killswitch Engage en As I Lay Dying. En dat is een hele prestatie. Jammer alleen dat de plaat afsluit met het ongeïnspireerde Set To Destroy. Tip: negeren dat nummer en de overige twaalf koesteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: PARKWAY DRIVE - Deep Blue (album) | OOR