album
Indie

DEUTSCHE ASHRAM

Deeper And Deeper

WORMER BROS./SONIC RENDEZVOUS

In september stond Ajay Saggar ook al in onze recensierubriek met het indrukwekkende King Champion Sounds-album To Awake In That Heaven Of Freedom. Hier is alweer een nieuw project van de in Nederland woonachtige Britse muzikant en geluidsman, die door . . .

Deutsche Ashram bestaat uit Saggar en zangeres Merinde Verbeek, ook van Mineral Beings. Totaal iets anders dan King Champion Sounds, maar wederom erg de moeite waard. Dit duo maakt in veel galmeffecten ondergedompelde shoegaze-geluidstapijten, die zowel met elektronica als met gitaren zijn vormgegeven. De plaat bevat bezwerende maar ook stekelige songs met sterke melodieën. Little Matter klinkt even schurend als catchy en doet wel aan Curve denken, Ocean Is You blijft acht minuten intrigeren door een heerlijk luie dubreggaebeat en de ietwat mystieke zang van Verbeek en Masai is een soort ideale kruising tussen Siouxsie & The Banshees en Cocteau Twins. Deutsche Ashram brengt wel meer oude helden op het snijvlak van wave, postpunk en shoegaze in herinnering. Deeper And Deeper is een smaakvolle luistertrip met fraaie songs geworden. Alweer een topplaat dus. Staat die Saggar nog weleens achter een mixtafel?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: DEUTSCHE ASHRAM - Deeper And Deeper (album) | OOR