album
punk

Defeater

Defeater

EPITAPH

Defeater is een hardcoreband die een verhaal vertelt. Alle albums gaan over dezelfde familie, die leeft in het New Jersey van na de Tweede Wereldoorlog. Op dit vierde album is dat verhaal alleen wat moeilijk te volgen.

Dat komt omdat producer Will Yip de zang van frontman Derek Archambault wel heel erg weggemoffeld heeft in de mix. Het moet een bewuste keuze van de band zijn geweest, want Yip heeft bijvoorbeeld op de laatste La Dispute laten horen echt wel om te kunnen gaan met zang. Misschien dat Defeater simpelweg een punt wil maken. Abandoned (2015) was namelijk op z’n best een halfgeslaagde plaat, die heel erg voelde als een mindere versie van succesalbum Letters Home (2013). Als je altijd hetzelfde verhaal vertelt – vanuit steeds andere perspectieven, dat wel – leg je jezelf sowieso de nodige beperkingen op. Het is ook op dit album soms een beetje puzzelen als je het allemaal wil volgen. Is Mothers’ Son bijvoorbeeld verteld vanuit het perpectief van de broer van de vader, die in het laatste nummer van Letters Home overlijdt? De hoofdpersoon herdenkt in ieder geval zijn gevallen maten en ook op Stale Smoke verdrinkt hij z’n verdriet. Inderdaad, voor wie de band volgt, klinkt het allemaal bekend in de oren. Muzikaal speelt Defeater wat meer rechtdoor en klinkt daardoor soms iets teveel als ieder andere melodieuze hardcoreband. Een onderhoudend album, maar stiekem hoopten we op meer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Defeater - Defeater (album) | OOR