album
Indie

OMNI

Deluxe

TROUBLE IN MIND/KONKURRENT

In Deerhunter hou je het niet lang uit als je geen Bradford Cox of Lockett Pundt heet, dus startte tweede gitarist Frankie Broyles het nieuwe bandje Omni. Zanger/bassist Philip Frobos en drummer Billy Mitchell zijn afkomstig uit Carnivores, ook geen onbekenden in de rammelpopscene van Atlanta . . .

Het trio maakt lo-fi opgenomen postpunk die opzichtig knipoogt naar de late jaren zeventig (een Wire, een Gang Of Four, een Television), maar ook wel aan Deerhunter doet denken zonder de getergde toonzetting. Van Omni krijg je makkelijk een goed humeur. De bondige liedjes zitten vol hoekige ritmevondsten, maar die gaan nergens ten koste van een aanstekelijke melodielijn. Omni doet ook wel denken aan het Sunderlandse Field Music, alleen brengen die het minder achteloos. Hoogtepunten zijn de perfecte postpunksingle Afterlife, die binnen twee minuten rond is, Wire (dat maar gewoon naar de voornaamste inspiratiebron is vernoemd) en Jungle Jenny, dat nog het meest aan Deerhunter doet denken. Deluxe is een lekker compact plaatje waarop geen moeilijke afslagen worden genomen, maar dat geramd in elkaar zit. Onmisbaar op je indieplaylist voor deze zomer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: OMNI - Deluxe (album) | OOR