album
Hiphop

BRAINPOWER

Determination

LYRIC

Het is flauw om een Nederlandse rapper, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de eigen taal, af te gaan vallen als hij het eens in het Engels probeert. Zeker wanneer het om Brainpower gaat, die toch respect moet krijgen voor een carrière die al zeker twintig jaar duurt . . .

Negen nummers van dit niveau en Determination was een prima album geworden. Helaas zakt het na dat openingsnummer gelijk in. En dan valt er ook niet langer te ontkomen aan het irritante Nederlandse accent dat Brainpower maar niet uitgeschakeld krijgt. Vooral in Rock en From The Art is het volop aanwezig. Andere zwakke punten zijn producties die zich niet weten te onderscheiden van de massa en teksten die telkens weer gaan over Brainpowers liefde voor hiphop en welke artiesten hij allemaal te gek vindt. Determination is een dappere, maar mislukte poging in het Engels. Het is te kleurloos, te gemiddeld. Brainpower heeft nog een hoop toe te voegen in de Nederlandstalige hiphop, hopelijk vindt hij zichzelf op dat terrein opnieuw uit.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: BRAINPOWER - Determination (album) | OOR