album
rock

DeWolff

Thrust

MASCOT

Vorig jaar bestond de Limburgse band DeWolff tien jaar. Reden om na een feestje on the road de eigen Electrosaurus Southern Sound Studio in Utrecht (met ouderwetse lampenkappen en Perzische tapijten) in te duiken op weg naar studioalbum nummer zes.

De mannen van DeWolff blijven ogen en klinken alsof ze in het verkeerde tijdperk geboren zijn. De wapperende manen van de broers Pablo (zang/gitaar) en Luka van de Poel (drums) zijn langer, om over de baard van organist Robin Piso maar te zwijgen. Hippies! Nu zijn er ook nog politiek geëngageerde teksten. Protestsongs. Want de mannen gaan in Deceit & Woo oprecht los over Trump (‘He’s a captain of a sinking ship / He’s gonna grab you by the pussy if you don’t look out’), terwijl het in Big Talk over de ‘lyin’ disease’ van zijn rechtse Nederlandse evenknie Wilders handelt. Pablo neemt geen blad voor zijn mond en durft in Outta Step & Ill At Ease ook in de eigen ziel te kijken tijdens een persoonlijke dip. Het woord ‘volwassen’ wil ik vermijden, maar dit eerste album op een internationaal gerenommeerd platenlabel, dat ze ook nog eens voor het eerst zelf produceerden, bevat wel degelijk betere songs (al beklijven ze niet allemaal direct), diepere en minder zweverige teksten en nog altijd moddervette ouderwetse solo’s op Hammond en gitaar. Daar waar het gevaar in rechtse hoek zit, komt Thrust aan als een linkse directe.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: DeWolff - Thrust (album) | OOR