album
indie

Dirty Projectors

Lamp Lit Prose

DOMINO/V2

Dave Longstreth heeft de smaak te pakken: na de meesterlijke breakup-plaat Dirty Projectors van vorig jaar komt hij met Lamp Lit Prose licht in de duisternis brengen.

De vrouwenstemmen zijn terug, net als de onnavolgbare gitaarriedels (die in Break-Thru zijn gekmakend verslavend). Verder laat de multi-instrumentalist een stoet indie royalty (Empress Of, Haim, Rostam, Robin Pecknold) voorbijtrekken om zijn blijde boodschap – ‘ik ben weer verliefd en het leven is zo gek nog niet’ – kracht bij te zetten. Zoals te doen gebruikelijk draaft de 36-jarige Amerikaan nogal eens door in zijn productionele bewijsdrang. Jubelende blazers en existentiële vragen gaan de strijd aan in I Feel Energy (met een hoofdrol voor zangeres Amber Mark), hardrock en country vechten om voorrang in Zombie Conqueror. De tweede helft is introspectiever van toon, met het prachtige slaapliedje Blue Bird en de soulvolle glijer What Is The Time als hoogtepunten. Met Lamp Lit Prose onderstreept Longstreth nogmaals dat hij tot de meest getalenteerde songwriters van zijn generatie behoort. De man is bezig aan de eerste Dirty Projectors-tour in vijf jaar tijd, dus ga hem zien in Paradiso Noord op 15 augustus.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: Dirty Projectors - Lamp Lit Prose (album) | OOR