album
indie

DVKES

Echoplasm

NEWS

Als de eindlijsten van OOR uit tracks in plaats van albums zouden bestaan, dan had We Finally Push Through van de Antwerpse band DVKES (spreek uit Dukes) hoge ogen gegooid in 2016. De openingstrack van hun destijds door Triggerfinger-drummer Mario Goossens geproduceerde debuut schopte het volkomen terecht tot de playlist van KEXP in Seattle.

Benieuwd of ze daar opnieuw een aantal songs van deze minstens even spannende opvolger oppikken. Nu nam Micha Volders (Vermin Twins, Gruppo di Pawlowski) plaats op de producerskruk om de nog hypnotiserender grooves, analoge synths en aan krautrock verwante ritmiek tot een logisch, maar eigenzinnig geheel om te vormen. Echoplasm bevat een moderne variant van het type indiepop wat me zo beviel aan Devo, Talking Heads en nog zo het een en ander uit die periode. Neem alleen al Hey Come On, met die ongemeen strakke partijen van de ook op de podia weergaloos meppende drummer Antoni Foscez (Statue, Go March). En horen we daar in het koortje niet de dames van Intergalactic Lovers, Reena Riot en Mon-o-Phone energiek krijsend van genot meegenieten?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Recensie: DVKES - Echoplasm (album) | OOR