album
pop

Ed Sheeran

No. 6 Collaborations Project

ATLANTIC/WARNER

Popsterren hebben er een handje van om allerhande bullshit te verkondigen wanneer ze extra aandacht willen voor een nieuw album. Zo is iedere plaat van Coldplay ‘waarschijnlijk de allerlaatste Coldplay-plaat’ en is ieder album van Ariana Grande ‘de meest persoonlijke plaat die ze ooit maakte’.

Het promotiepraatje bij Ed Sheerans No. 6 Collaborations Project is dat hij op dit nieuwe album écht buiten zijn comfortzone treedt. Dat is dus, u raadt het al, bullshit. Sheeran doet juist bijna exact wat hij tot nu toe altijd al heeft gedaan. Best Part Of Me is bijvoorbeeld zijn zoveelste romantisch bedoelde gitaarliedje en in South Of The Border rapt hij weer eens als je dronken oom op z’n verjaardagsfeestje. De marimba in dit nummer doet opnieuw denken aan het intro van Ratjetoe, zoals The Shape Of You ook al deed. Take Me Back To London en Antisocial hebben grime- en trapbeats waar Sheeran zijn flow – of wat voor flow moet doorgaan – op moet aanpassen. Maar vernieuwender dan ‘net een beetje anders rappen’ wordt het niet. De grootste wijziging ten opzichte van zijn vorige albums is een kekke gimmick. Iedereen die de telefoon opnam toen Sheeran belde doet mee en een aantal van deze samenwerkingen zijn hoogst vermakelijk om de verkeerde redenen. Zo horen we Eminem en 50 Cent op Remember The Name, een superfout rapnummer met teksten zó slecht dat ik er bijna bij in mijn broek poepte van het lachen. Ook genieten is BLOW, met Bruno Mars en grote countrystem Chris Stapleton, die hier al z’n authenticiteit op het spel zet voor Sheeran. Deze lachwekkende ZZ Top-imitatie zou alleen maar fouter kunnen als Adam Sandler de muziekvideo zou regisseren. En omdat er nog een rottend kersje op deze dampende hondendrol moest, staat er ook nog een duet met Justin Bieber op.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project (album) | OOR