album
indie

Rolling Blackouts C.F

Endless Rooms

SUB POP/KONKURRENT

Met Hope Downs (2018) en Sideways To New Italy (2020) veroverde Rolling Blackouts C.F. (Coastal Fever wordt vanaf nu afgekort) snel de harten van liefhebbers van indiegitaarbands. Goedkeurend werd vastgesteld dat in de stuwende rinkelpop van het Australische vijftal echo’s van legendarische down under-bands als The Chills en The Go-Betweens weerklonken. Twee jaar nauwelijks kunnen optreden lijkt ervoor gezorgd te hebben dat de band het gemiddelde tempo van de songs wat omlaag heeft geschroefd.

Er wordt op Endless Rooms nog weleens een jachtig ritme ingegooid (Saw You At The Eastern Beach, Vanishing Dots), maar bijna alle songs klinken bedachtzamer en zijn introspectiever van insteek dan voorheen. Daarnaast is er een mespuntje synthesizer aan het geluid toegevoegd en hebben Fran Keaney, Tom Russo en Joe White werk gemaakt van mooi vervlochten gitaarpartijen die soms zelfs aan Real Estate doen denken. Zoals in Caught Low, waarin het refrein flink wordt aangezet door koorzang van de hele band. Aan de andere kant van het spectrum vinden we het traag doorgroovende Dive Deep, met gierend gitaarwerk in de tweede helft. De single The Way It Shatters zit met z’n licht psychedelische melodielijn goed in elkaar, al is het geen echte banger. Het schort een beetje aan indiehits op Endless Rooms. Tegelijk klinkt Rolling Blackouts C.F. interessanter – en dus wat ingetogener – dan voorheen op een plaat die lekker wegluistert. Wel goed dat ze nu het podium weer op mogen.

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en ontvang gratis lp’s of cd’s, zoals ‘Endless Rooms’ van Rolling Blackouts C.F. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Rolling Blackouts C.F - Endless Rooms