indie

Middle Kids

Faith Crisis Pt 1

LUCKY NUMBER

Middle Kids uit Sydney trok snel internationaal de aandacht met hun sterke debuutsingle Edge Of Town uit 2016. In de jaren erna toerde het trio veel in de VS, al dan niet in het voorprogramma van The War On Drugs en Cold War Kids. Eigenlijk schuurt de band al twee albums (Lost Friends en Today We’re The Greatest) tegen een doorbraak aan.

Om die nog iets waarschijnlijker te maken, trok Middle Kids naar Engeland om met producer Jonathan Gilmore (The 1975, Nothing But Thieves) dit derde album op te nemen. Het sterkste punt van Middle Kids is zangeres/gitariste Hannah Joy, die in de melodieuze indiepopsongs even onderkoeld als indringend persoonlijke bespiegelingen bezingt. En in dit geval – de titel geeft het al aan – een persoonlijkheidscrisis: ‘Maybe you gotta break me to see what I’m made of’ (Bend). Muzikaal blaakt de band van zelfvertrouwen, want Faith Crisis Pt 1 staat vol met compacte en sterke popsongs, die wel erg commercieel zijn geproduceerd door Gilmore met iets teveel vervormd drumgeluid en elektronische aankleding. HAIM, Taylor Swift (Highlands) en nineties-indierock (Philosophy) zijn geen associaties die ik eerder bij Middle Kids had. Aan de andere kant was het nooit een in zichzelf gekeerd rammelindiebandje. Faith Crisis Pt 1 bevat genoeg sterke songs (Dramamine, Bootleg Firecracker, Bend, Terrible News) om een doorbraak te rechtvaardigen.

Koop ‘Faith Crisis Pt. 1’ op vinyl
Koop ‘Faith Crisis Part 1’ op cd

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Middle Kids - Faith Crisis Pt 1