rock

Ronker

Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

LABELMAN

Woede, angst – daar is weinig grappigs aan. Voorheen was er zelfhaat, nu moet ook de rest van de wereld het ontgelden. We mogen er in ieder geval allemaal deelgenoot van worden op het album met een titel die we mogen afkorten, maar die dan zeker niet uit te spreken is.

In de bio staat te lezen dat geen huis meer veilig is voor het nieuwe brouwsel van het Vlaamse Ronker. Daarin zitten hele brokken hardcore, noise, indierock en punk verwerkt. Niet eenvoudig door te slikken en na heel lang kauwen nog altijd zwaar op de maag liggend. De bandleden, die het qua borstelsnorren moeiteloos winnen van het oude John Coffey, hekelen de nood aan ratracen en conformisme in beigetinten. Daar kunnen we ons moeiteloos bij aansluiten. Ook het dynamische hoogtepunt Denderslijk is indrukwekkend. Fans van The Misfits, Helmet en Nirvana (maar dan gespeeld door de leden van Sepultura, zo lezen we opnieuw in die bio) weten wat hen te doen staat. Voor wie ook heel boos is en zich graag wil afreageren is dit een ideaal nerveus plaatje. Het huis is inderdaad niet meer veilig. En ik heb ook al medelijden met de buren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Recensie: Ronker - Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy