album
Pop

QUEEN

Forever

Laten we vooraf even vaststellen dat Queen een geweldige band was. Het is nu 23 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed, waarna ook Queen moest worden opgeheven. Is er sindsdien nog zo'n charismatische publieksdirigent geweest die in de voetsporen – of beter gezegd het spandex – van Mercury kon . . .

De aanleiding voor deze compilatie blijft ongewis. Het is veertig jaar sinds Queen II, maar wat op deze verzameling nou juist mist zijn de ongepolijste nummers van de eerste twee albums. May en Taylor kennen hun publiek goed genoeg om te weten dat de kooplustige fans nog een drol in cellofaan de kast in zouden schuiven als er maar een Queen-stempel op staat. De enige reden om Forever aan te schaffen, zijn de drie ‘nieuwe’ nummers. Het gaat dan om Let Me In Your Heart Again (afgevallen voor The Works en hergebruikt door May’s vrouw Anita Dobson), Love Kills, dat Mercury samen met Giorgio Moroder maakte en dat in het disco-origineel veel mooier is dan met band, en There Must Be More To Life Than This van Mercury’s soloalbum Mr. Bad Guy, maar nu in duet met Michael Jackson. Dat laatste nummer is nog wel een aardige curiositeit, maar niet meer dan dat. Na deze drie nummer volgen 17 of 33 bekende nummers, al naar gelang je keuze voor gewone of deluxe cd. Daaronder livefavorieten als Love Of My Life en Spread Your Wings, net als af en toe wat rauwere nummers, maar helaas kozen May en Taylor ook veel extreem sentimenteel werk. Een beetje fan heeft dit allemaal al. Het spoort in ieder geval aan om je eigen favorieten nog eens op te zetten. Verder is het een overbodig album. Dat ze er maar nog rijker van mogen worden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: QUEEN - Forever (album) | OOR