album
METALCORE

BANNER, THE

Frailty

PLASTICHEAD/FERRET/SUBURBAN

Each Breath Hunted, het vorige werkje van The Banner, was een verfrissende hardcore punkplaat. Dat kwam vooral door de gitzwarte nummers over vampiers en andere thema’s uit horrorfilms. Op opvolger Frailty kiest de band uit New Jersey voor een andere aanpak: geen hardcore punk met teksten die geïnspireerd . . .

Zelfmoord, angst, verlies en vooral spijt zijn de terugkerende thema’s. Samen met de donkere en lompe gitaarriffs maken ze van Frailty een loodzwaar album. Op bepaalde momenten (The Wolf, Hellbound Heart) doet de band denken aan Cursed. Op zijn best is The Banner echter op snellere nummers als Leechbath en Funerals. Net wanneer je als luisteraar bijna kopje onder gaat in het cynische wereldbeeld van Southside en co. is daar afsluiter The Father And The Waynard Son. De opbouw, de emotie, en zelfs het melodieuze grijpen je nog even naar de keel, alvorens je met een zucht je cd-speler uitzet. Frailty is een moeilijk behapbare schijf, maar wel eentje die van The Banner niet het zoveelste inwisselbare metalcorebandje maakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: BANNER, THE - Frailty (album) | OOR