album
Indie

PAUL SMITH & PETER BREWIS

Frozen By Sight

MEMPHIS INDUSTRIES/V2

Paul Smith en Peter Brewis mogen dan allebei uit Noord-Engeland komen (Newcastle en Sunderland) en deels een overlappend muzikaal verleden hebben, deze samenwerking tussen de zanger van Maxïmo Park en de helft van Field Music zagen we niet helemaal aankomen . . .

Met het resultaat zullen Maxïmo Park-fans niet zoveel kunnen, liefhebbers van Field Music wellicht meer. De teksten van Smith schijnen voort te zijn gekomen uit verhalen en gedichten die hij op reis schreef. De muzikale vormgeving is het best te omschrijven als kamermuziek en barokke pop die Field Music in herinnering brengt. Een strijkkwartet, een bassist en Peters broer David op drums zorgen grotendeels voor de begeleiding. Frozen By Sight bevat nauwelijks kop-en-staart-pop, de stukken zijn bepaald losjes gestructureerd. Het resultaat is een plaat die zich nergens aan je opdringt en vooral op de achtergrond prettig wegluistert. Kabbelmuziek, maar niet echt saai. Van het opgewonden standje dat Smith kan zijn in zijn eigen band is hier niks te merken. Hij mijmert en praatzingt soms bijna verstild, in elk stuk over een andere plaats. Sympathiek project dat goed in elkaar zit, maar niet meer dan dat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: PAUL SMITH & PETER BREWIS - Frozen By Sight (album) | OOR