album
Pop

TWO DOOR CINEMA CLUB

Gameshow

PARLOPHONE/WARNER

Nu Prince dood is, noemt vrijwel iedere popmuzikant hem ineens als bron van invloed en inspiratie. Zo ook Alex Trimble, zanger van Two Door Cinema Club. Toen hij tijdens ons interview in de huidige OOR niet echt wist te benoemen hoe Prince hem dan had beïnvloed, dacht ik eigenlijk dat het maar een marketingpraatje was. Maar verrek: de spirit van his purple highness is inderdaad aanwezig op Gameshow, het derde album van deze populaire band.

Zo bewandelen Bad Decisions, Surgery en afsluiter Je Viens De La stuk voor stuk het door Prince gelegde pad tussen dansbare pop en funk. Ook is de titeltrack een beetje als Guitar of Screwdriver; het eenzame doch overtuigende bewijs dat er ook nog heftig gerockt kan worden. En tot slot zingt Trimble in een schaamteloos hoge falset en speelt hij gitaar op Prince-achtige wijze: virtuoos en heerlijk speels tegelijkertijd. Nog steeds maakt Two Door Cinema Club vooral muziek waar je luchtig voor gekleed wilt zijn. Het doel van de band lijkt hetzelfde gebleven – dance kids, dance! – maar de middelen zijn volslagen anders. Alleen Are We Ready? (Wreck) heeft inhoudelijk veel weg van eerder werk. Noem dat openingsnummer maar de brug naar een nieuw begin voor deze band. In tegenstelling tot voorgangers Beacon en Tourist History is Gameshow namelijk wel een veelzijdige en dynamische popplaat. Voor het eerst zal Two Door Cinema Club meer dan een tijdelijke verslaving blijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...