album
Rock

DINOSAUR JR.

Give A Glimpse Of What Yer Not

JAGJAGUWAR/KONKURRENT

Met het verschijnen van Give A Glimpse Of What Yer Not is de oerbezetting van Dinosaur Jr. productiever sinds de reünie in 2005 dan in de jaren tachtig. Toen produceerden J Mascis, Lou Barlow en Murph drie klassiek geworden platen, dit is alweer het vierde album van het tweede . . .

Op Beyond (2007) probeerde het trio de oude magie te laten herleven, met Farm (2009) lukte dat daadwerkelijk. Het stemmige I Bet On Sky (2012) was een redelijk geslaagde poging om het geluid met meer toetsenpartijen een opfrisbeurt te geven. Dat werkte live vast minder goed, want op Give A Glimpse Of What Yer Not is het weer business as usual. Gruizige en melancholieke indierock met gierende gitaarsolo’s dus, de eerste plaat sinds de reünie die wat gewoontjes aanvoelt. Dat maakt ‘m niet slecht, en op voorspelbaarheid mag je J Mascis eigenlijk niet afrekenen. Toch: de indiehits Goin Down en Tiny happen lekker weg en daarna wordt het veel eenheidsworst. Aardig klinkend Mascis-spul hoor, maar de twee Barlow-liedjes zijn erg welkom. Zijn Left/Right is scherp en ach, met J’s I Told Everyone is ook weinig mis. Give A Glimpse Of What Yer Not is een 6,5. Dinosaur Jr. haalt zijn niveau, maar het is de eerste plaat sinds de reünie waarop het aan urgentie ontbreekt.

 

Give A Glimpse Of What Yer Not gratis thuis ontvangen, samen met het nieuwe album van ‘Dinosaur Sr.’ Neil Young? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad! Klik hier voor meer info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: DINOSAUR JR. - Give A Glimpse Of What Yer Not (album) | OOR