album
Avant-garde

DANIEL LANOIS

Goodbye To Language

ANTI-/EPITAPH

In diezelfde periode maakte de Canadees met Acadie en For The Beauty Of Wynona een tweetal opmerkelijke soloplaten, maar gaandeweg wist het rockidioom hem steeds minder te boeien. Uitgezonderd het titelloze debuut van zijn project Black Dub met als zangeres Trixie Whitley, houdt Lanois het sinds een jaar of tien bij instrumentale muziek, waarbij hij improvisaties gebruikt om er middels sampler en allerlei andere machines composities mee te construeren. De atmosferische afsluiter van het behoorlijk experimentele Flesh And Machine blijkt nu de opmaat naar het al even veelzeggend getitelde Goodbye To Language, dat enkel en alleen bestaat uit klanken van zijn eigen pedal steel en de lap steel van Rocco DeLuca. Niet voor niets draagt een van de twaalf betrekkelijk korte stukken de achternaam van Erik Satie, een van Eno’s voorlopers uit het begin van de vorige eeuw, want dit gewichtloos klinkende album laat zich al wegzwevend beluisteren als een soort ambient Americana.

 

Goodbye To Language gratis thuis ontvangen, samen met het geweldige nieuwe Wilco-album SchmilcoNeem dan nú een abonnement op ons prachtblad en word automatisch lid van Club OOR! Klik hier voor alle info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Recensie: DANIEL LANOIS - Goodbye To Language (album) | OOR