album
Rock

MOZES AND THE FIRSTBORN

Great Pile of Nothing

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Recent gehoord voor aanvang van een concert: ‘Is dit écht een Nederlandse band?’ Het onderwerp van gesprek was I Got Skills, de onwaarschijnlijk aanstekelijke meebruller die Mozes And The Firstborn op de kaart zette. De internationale allure die op meer van hun titelloze debuut uit 2013 doorklonk (Bloodsucker, Peter Jr.) is op opvolger Great Pile of Nothing grotendeels intact gebleven.

Crybaby en Till The Feeling’s Gone zouden indiehitjes van over de Atlantische Oceaan kunnen zijn. De productie is een tikkie gladder en vlakker dan voorheen, wat ten koste gaat van het welbekende randje. In nummers als Snowman en Cruel Wide World klinkt Mozes And The Firstborn zelfs een beetje vermoeid. Nu is dat deels de kracht van de Eindhovenaren – I Got Skills is juist zo lekker door de lome voordracht en het yell-achtige refrein – maar op Great Pile of Nothing neigt het te vaak naar lethargie. ‘It’s a cruel wide world, and I’m through fighting’ verwoord vrij letterlijk het gevoel dat Great Pile of Nothing in zijn greep heeft. Tel daarbij op dat de stem van zanger Melle Dielesen aan jeugdige kracht heeft ingeboet en je moet constateren dat album nummer twee nergens het niveau van de debuutplaat ontstijgt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...